Är inomhusluften torr?

Spruckna läppar, irriterade ögon...

Luftfuktigheten inomhus kan påverka oss på många sätt, speciellt under vinterhalvåret när luften inte kan hålla lika mycket vattenånga som under varma sommardagar. Detta beror på att vi använder element och värmepannor för att värma våra hem, samt att vi också förlorar mer vätska genom andning och hudunder än vad vi gör under sommaren.

Om du känner att din hud är torr, du har sprickor på läpparna, rethosta, huvudvärk eller irriterande ögon, är det troligt att du har torr inomhusluft.

Det finns många saker du kan göra för att lösa problemet. Placera vatten i skålar nära varma elementen för att bidra till fuktigare luft. Häng upp en blöt handduk över elementet eller placera den i rummet för att fukta luften. Placera växter i rummet, eftersom växter avger mer fukt än vanligt när luften är torr. 

Ett annat alternativ är att använda en luftfuktare, som är en smart pryl som kan hjälpa till att förbättra luftfuktigheten inomhus. Det är rekommenderat att placera luftfuktaren i rummet där man tillbringar mest tid, som till exempel vardagsrummet eller sovrummet.

Hjälp finns genom att använda en luftfuktare som är en smart pryl vilken kan hjälpa till att förbättra luftfuktigheten inomhus.

Det är viktigt att förstå hur torr inomhusluft kan påverka oss och att det finns många saker vi kan göra för att förbättra situationen. Från enkla husmorstips som placera vatten i skålar till att använda en luftfuktare, det finns många lösningar som kan hjälpa till att göra luften inomhus mer behaglig. Så, nästa gång du känner att luften inomhus är torr, prova några av dessa tips och se om du märker en skillnad!

Mer
artiklar

Hjälp finns genom att använda en luftfuktare som är en smart pryl vilken kan hjälpa till att förbättra luftfuktigheten inomhus.

Är inomhusluften torr?

Spruckna läppar, irriterade ögon… Luftfuktigheten inomhus kan påverka oss på många sätt, speciellt under vinterhalvåret när luften inte kan hålla lika mycket vattenånga som under

En ny bakmaskin

Trassel med badmaskinen Jag älskade att experimentera med nya recept och skapa smakfulla bröd. En morgon bestämde jag mig för att baka färskt bröd. Jag