Fixa en pool i er trädgård

Man ångrar aldrig en pool

Under de varma och soliga sommarmånaderna är det en fröjd att kunna svala sig på ett enkelt sätt. En egen pool i trädgården gör det möjligt för dig att njuta av sol och bad utan att behöva resa. Idag finns det många olika typer av nedgrävda pooler att välja mellan.

En nedgrävd pool är den perfekta lösningen för att flytta badstranden till trädgården. Du kan förverkliga drömmen om att kunna gå direkt från huset till en egen sjö och njuta av ett dopp i varmt vatten. Du har full kontroll över vattentemperaturen vilket gör att du kan bada i din egen pool under många månader. Genom att anlägga en uteplats i trä eller sten bredvid poolen och inreda med solstolar, bord och andra inredningsdetaljer kan du skapa en oas för dig själv, din familj och dina vänner.

Nedgrävd pool

En nedgrävd pool har många fördelar jämfört med andra typer av pooler. Den är tålig och håller i många år men den största fördelen är att den smälter in i trädgården på ett annat sätt än en pool ovan mark. Poolen blir en del av trädgårdens inredning och skymmer inte utsikten. Det är som att ha en naturlig damm eller en liten sjö i din trädgård.

En nedgrävd pool går också att få i precis den storlek som du önskar om du väljer att platsbygga den. Det gör det möjligt för dig att anpassa poolen till just din trädgårds förutsättningar. Att ha en nedgrävd pool kan också höja värdet på ditt hus vilket är en fördel om du till exempel behöver extra bolån eller om du planerar att sälja huset i framtiden.

För att skapa den bästa nedgrävda poolen i din trädgård bör du först fundera på din trädgårds utseende. Är det en berggrund eller behöver marken dräneras? Kontakta en grävfirma för att få en offert och boka tid för markarbetet. Tänk på att välja en plats som har många soltimmar och som inte är blåsig.

Placering av poolen

När du har bestämt dig för var du vill placera poolen och vilken storlek du önskar, är det dags att förbereda marken. En grävfirma kan hjälpa dig med detta. Det är viktigt att följa riktlinjerna för grävning för att undvika skador på kablar och ledningar.

Sedan är det dags att välja poolmaterial. Du kan välja mellan trä, stål eller plast. Träpooler är enkla att installera men kräver regelbunden underhåll medan stål- och plastpooler är mer tåliga men dyrare att köpa.

Efter att poolen har installerats måste du använda en pump och filter för att hålla vattnet rent och friskt. Du kan också välja att lägga till en saltgenerator för att underlätta underhållet.

En annan viktig sak att tänka på är säkerheten. Säkerhetsräcken och en trappa med en säkerhetssteg runt poolen hjälper till att förhindra olyckor. Det är också bra att ha en nödtelefon nära poolen.

Sammanfattningsvis är en nedgrävd pool ett utmärkt sätt att njuta av solen och badet på under sommarmånaderna. Men det är viktigt att tänka på säkerhet, kostnader och underhåll när man väljer att anlägga en pool. Med en lite research och planering kan du njuta av din egen pool och oas i trädgården i många år framöver.

Med mosaikimiterad grå liner får poolen det där ljuset som vi var ute efter, vi valde poolsaarg av trä istället för kantsten av budgetmässiga skäl. Blir nog granit så småningom. 

Mer
artiklar

Att flytta skall vara lätt

Ett framgångsrikt företag byggt på starka värderingar och gemenskap Grabbarna Flytt är mer än bara en flyttverksamhet. De är en symbol för samarbete, hårda arbetet

Kulinariska läckerheter

I den pulserande staden Göteborg, där kulinariska läckerheter och festliga sammankomster går hand i hand står Cateringfirman.se som ett lysande exempel på förträfflighet inom cateringtjänster.

Hur länge håller liners i pool?

Varierande hållbarhet Liners i pooler kan variera i hållbarhet beroende på materialet de är tillverkade av och hur väl de underhålls. Generellt håller vinylpoolsliners i