Höj säkerheten kring ditt mobila BankID

För att höja din egen säkerhet och minimera risken för bedrägerier med mobilt BankID är det viktigt att ta några enkla steg. Här är några tips för att öka din säkerhet:

  1. Skydda ditt mobila enhet: Lås alltid din telefon med ett lösenord eller en fingeravtryckslås, och se till att du alltid har en säkerhetskopia av dina viktiga data.

  2. Var noga med vem du lämnar dina personliga uppgifter till: Aldrig lämna ut dina koder eller personliga uppgifter till någon som du inte är helt säker på. Banker kommer aldrig att be om din kod via telefon eller e-post.

  3. Var försiktig med e-postmeddelanden och länkar: Öppna inte e-postmeddelanden eller länkar från okända avsändare eller från avsändare som du inte ställer dig bakom.

  4. Uppdatera din mjukvara regelbundet: Se till att alltid ha den senaste versionen av din telefons operativsystem och apparna du använder, inklusive din mobila bankapp.

  5. Använd en säker internetanslutning: Undvik att använda offentliga Wi-Fi-nätverk när du använder din mobil för bankaffärer.

Följ de enkla stegen

Genom att följa dessa enkla steg kan du höja din säkerhet och minimera risken för bedrägerier med hjälp av mobilt BankID. Men kom ihåg att även med alla säkerhetsåtgärder som finns tillgängliga, så är det alltid en risk att bli lurad. Så var alltid noga med vem du lämnar dina personliga uppgifter till och var försiktig med de länkar och e-postmeddelanden du öppnar.

Många blir lurade - mörkertalet är stort

Handel över internet har aldrig varit större och antalet människor som valt att hantera sin ekonomi online är på en rekordhög nivå. Men med ökad handel online kommer också en ökad risk för bedrägerier på nätet.

Säkerhet först Lyckligtvis finns det enkla saker vi alla kan göra för att öka säkerheten, lära oss att upptäcka varningssignaler och undvika problem.

En viktig faktor är också att se till att våra Mobila BankID är uppdaterade till den senaste versionen. Du vet att det är dags att uppdatera när en liten röd siffra visas vid ikonen för appen där du hämtade den. Ha det som en vana att alltid gå in och uppdatera när det finns nya uppdateringar tillgängliga.

Dubbelkolla signeringar och inloggningar Om du känner dig orolig över att använda Mobil BankID, kan det vara bra att regelbundet gå in och kontrollera historiken i appen. Här får du snabbt en översikt över vad du har gjort och hos vilka företag du har varit aktiv.

Så undvik en potentiell bedragare – 5 tips Här är några viktiga saker att tänka på:

  1. Din personliga kod är en värdehandling. Endast du bör känna till koden till ditt mobila BankID, ingen annan! Din kod är en personlig värdehandling och det är precis så du bör hantera den.

  2. Logga aldrig in för att någon ber dig. Bedragare ringer ibland och utger sig för att vara någon annan än de faktiskt är – som en banktjänsteman eller någon från Skatteverket.

Mer
artiklar

Vallmo i gräsmatta

Hemmafrid med en Klippt Kant

Uppgradera din Robotgräsklippare med Avancerade gräsklipparblad! Det är en liten förändring med stora konsekvenser med sådana knivar som tar klippkvaliteten till nästa nivå, skapar en

Att flytta skall vara lätt

Ett framgångsrikt företag byggt på starka värderingar och gemenskap Grabbarna Flytt är mer än bara en flyttverksamhet. De är en symbol för samarbete, hårda arbetet

Kulinariska läckerheter

I den pulserande staden Göteborg, där kulinariska läckerheter och festliga sammankomster går hand i hand står Cateringfirman.se som ett lysande exempel på förträfflighet inom cateringtjänster.