Spabad i trädgården ger maximal njutning

Pool på sommaren - Spabad resterande del av året

När man funderar på att skaffa sig ett eget spabad eller utespa är det viktigt att tänka igenom var det ska placeras. Placera gärna badet i lä för att undvika kalla vindar och se till att det står på en jämn yta. Det är också viktigt att fundera på vad för extra funktioner man önskar i spabadet, som massagefunktioner, ljusmöjligheter och belysning.

Ett spabad är ett mycket lyxigt inslag i trädgården, det är en plats där man kan koppla av och njuta av bubblorna oavsett temperatur. En annan fördel med ett spabad är att man kan bjuda in sina vänner och släktingar för en mysig kväll i det varma vattnet.

Pool på sommaren - Spabad resterande del av året

Spabadstyper

Det finns många olika typer av spabad på marknaden, så det är viktigt att ta sig tid att välja rätt en för sina behov. Om du vill spara pengar, se till att köpa ett spabad som passar din trädgård och dina förutsättningar från början.

Fundera också på vart i trädgården du vill ha ditt spabad. Om du har ett mörkt hörn i trädgården där du tänkt ha ditt bad kanske du vill ha extra belysning, eller komplettera med belysning runt om poolen.

I och med att spabad och utespa blir allt mer populärt i svenska hem och trädgårdar, är det viktigt att fundera igenom vad som är viktigt för en själv och sin familj när det gäller att investera i en sådan. Med lite planering och förberedelse kan man skapa en oas av avkoppling i sin egen trädgård.

Spabad och säkerhet

Dessutom är det viktigt att tänka på säkerheten när man har ett spabad i sin trädgård. Var säker på att badet har en tillräckligt hög kant för att förhindra olyckor och för att underlätta att gå in och ut ur badet. Tänk också på att ha en trappa eller steg nära spabadet så att det blir lättare att ta sig in och ut ur vattnet. Det är också viktigt att tänka på den omgivande marken och eventuella kablar och ledningar för att förhindra olyckor och skador.

När det kommer till underhåll och skötsel är det viktigt att hålla badet rent och fritt från skräp, löv och annat. En säker vana är att rengöra badet regelbundet, både inuti och utanpå, samt sköta om vattennivån och vattnets kvalitet. Många spabad kommer med en filteranläggning som hjälper till att hålla vattnet rent. Men det är viktigt att kontrollera och rengöra filtren regelbundet för att undvika eventuella problem.

När det gäller energiförbrukningen är det viktigt att tänka på att både spabad och pool kräver en del energi för att hålla vattnet varmt. Tänk på att ha en tillräckligt stark strömkälla nära spabadet samt ha en säker elinstallation som är lämplig för badet. Många spabad kommer också med en säkerhetsfunktion som stänger av värmen om vattennivån blir för låg.

Det är också viktigt att tänka på ljudnivån från spabadet. Många spabad har bullerreducerande funktioner som gör att buller och vibrationer minskar. Men det är fortfarande viktigt att tänka på grannarna och att inte ha spabadet igång för sent på natten.

Mer
artiklar

Hjälp finns genom att använda en luftfuktare som är en smart pryl vilken kan hjälpa till att förbättra luftfuktigheten inomhus.

Är inomhusluften torr?

Spruckna läppar, irriterade ögon… Luftfuktigheten inomhus kan påverka oss på många sätt, speciellt under vinterhalvåret när luften inte kan hålla lika mycket vattenånga som under

En ny bakmaskin

Trassel med badmaskinen Jag älskade att experimentera med nya recept och skapa smakfulla bröd. En morgon bestämde jag mig för att baka färskt bröd. Jag