Spenat är lätt att odla och skörda

Spenat är en viktig och allsidig grönsak som är lätt att odla och skörda. Det finns många olika sorter av spenat, inklusive enårig och flerårig, självsådd och krukodlade sorter. Med lite ansträngning är det möjligt att ha ett riktigt bladgrönt året om.

Färska spenatblad har en helt annan smak än den stabbiga spenaten vi minns från skoltiden eller de beska puckarna från frysdisken. När du odlar ditt eget spenat kan du anpassa måltiderna efter vad du har tillgång till och ha närhet till maten. Bladen är väldigt användbara i all möjlig matlagning, inklusive sallader, smörgåsar, soppor, stuvningar, pesto, smoothies och lasagne.

Spenatskräppa är en tålig perenn som går att skörda hela året så länge jorden inte är frusen. Plantan är snabbväxande och levererar mängder av spröda blad som kan användas till dolmar eller ätas färska. Även de kraftiga bladstjälkarna är goda och smakar som en blandning av rabarber och selleri. En etablerad planta kan skördas hårt hela säsongen, men är godast fram till midsommar och under hösten.

Malabarspenaten trivs fint på fönsterbänken och är en värmeälskande och törstig slingerväxt med tjocka blad.

 

Förkultiveringen av spenat inomhus är enkel. Du kan förkultivera den nyzeeländska spenaten inomhus och sätta ut plantorna när du har utrymme i din köksträdgård. Alternativt kan du vänta med att gräva upp de självsådda plantorna från fjolårets odling. Oavsett väg är spenat en viktig och lättodlad grönsak som är en viktig del av en hälsosam och balanserad kosthållning.

Mer
artiklar

Att flytta skall vara lätt

Ett framgångsrikt företag byggt på starka värderingar och gemenskap Grabbarna Flytt är mer än bara en flyttverksamhet. De är en symbol för samarbete, hårda arbetet

Kulinariska läckerheter

I den pulserande staden Göteborg, där kulinariska läckerheter och festliga sammankomster går hand i hand står Cateringfirman.se som ett lysande exempel på förträfflighet inom cateringtjänster.

Hur länge håller liners i pool?

Varierande hållbarhet Liners i pooler kan variera i hållbarhet beroende på materialet de är tillverkade av och hur väl de underhålls. Generellt håller vinylpoolsliners i